Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 
 


Electrical Systems, Charging and Solar Electrical components and wiring, batteries, charging systems, generators and solar topics.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-01-2022, 07:38 PM   #1
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Chico, CA
Posts: 8
Default Outlets don't work on Battery Power

I have a 2007 24T Hi Lo. It has worked great for us when we go to an RV park and connect to shore power.

When the shore power is disconnected, the outlets do not work on battery power. I can run down the battery just fine with lights and fans. Nothing on the outlets.

I'm trying to recall where all the GFIs are to test them. I don't think the one's I checked had any power since I couldn't get the GFI to test (click).

Could it be an inverter problem?

Not sure what to check.

Any suggestions!

Thanks! Tim
__________________

buttecreekwoody is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2022, 08:04 PM   #2
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Chico, CA
Posts: 8
Default

After reading a few more forums, it seems that the outlets are only 110V powered when plugged into shore power and cannot run off battery alone.

Is that correct?
__________________

buttecreekwoody is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2022, 08:32 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Niagara Falls
Posts: 311
Default

Yes, that is correct.
Usagi5678 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2022, 11:47 PM   #4
Site Team
 
JackandJanet's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Pine, AZ
Posts: 4,137
Default

Totally correct, woody. If I use my little 1000W generator, I plug the shore power cord into it and that powers the outlets too, while charging the trailer's batteries through the converter. Can't operate big appliances off it, but Janet's travel hairdryer works.

- Jack
__________________
Hi-Lo 1707T - Tire Minder TPMS on Tow Vehicle and Trailer, 300W Solar Battery Charger, Equal-i-zer WDH
2014 F150 Platinum 4x4 3.5L EcoBoost SCrew
JackandJanet is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2022, 08:23 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2022
Location: Georgia
Posts: 1
Default Same type problem

Hi Tim! My problem was the top wouldn’t raise or lower unless it was plugged into shore power. After much time patience and grief we found out the problem was a DC circuit breaker which is located just next to the battery. One breaker worked and the other one didn’t and as soon as it was replaced the problem was fixed. I hope this helps!
judeeoz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Hi-Lo Trailers Worldwide or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -5. The time now is 11:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
HiLoTrailerForum.com Copyright 2010
×