Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 
 


Hydraulic lift system Hydraulic, mechanical and electrical components of the lift system
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-31-2010, 04:53 PM   #1
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 11
Default Lifts in stops and starts

We just picked up a 2007 19T Friday and are really enjoying it except for one thing.

When we try to lift it will go part way up then stop. After about 30 secs, it will go up a bit more and stop again. After about 10 minutes of stops and starts it is fully up.

Could it be the battery?

Thanks
__________________

usnddrp1 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2010, 05:24 PM   #2
Moderator
 
Join Date: Apr 2010
Location: Napa,CA
Posts: 933
Default

Quote:
Originally Posted by usnddrp1 View Post
We just picked up a 2007 19T Friday and are really enjoying it except for one thing.

When we try to lift it will go part way up then stop. After about 30 secs, it will go up a bit more and stop again. After about 10 minutes of stops and starts it is fully up.

Could it be the battery?

Thanks
An easy check to do, Jumper the house battery to your truck battery (with the truck running) with jumper cables. With this set-up it it should give enough power for the lifting.Also, check the fluid level and all of the grounds

Les 97 21ft. towlite
__________________

campthewestcoast is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2010, 06:01 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Slaughter, Louisiana
Posts: 144
Default lifts in stops and starts

Yes the battery is weak, this could be because you have had the refg on 12 volt and not getting adequate charge from the tow vech. Check the out put from the tow vech, you may have a caroded contatc at the truck to trailer plug.
Sam
Sam Shields is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2010, 06:42 PM   #4
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Sam Shields View Post
Yes the battery is weak, this could be because you have had the refg on 12 volt and not getting adequate charge from the tow vech. Check the out put from the tow vech, you may have a caroded contatc at the truck to trailer plug.
Sam

Excellent thought. We did have a similar problem on our Santa Fe, we've cleaned the contacts and see what happens

Thanks
usnddrp1 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2010, 02:02 PM   #5
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 11
Default

Well, it appears to have been the battery and/or contacts. We drove from Amarillo to OKC today and it went right up.

Thanks for your help
usnddrp1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Hi-Lo Trailers Worldwide or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -5. The time now is 03:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
HiLoTrailerForum.com Copyright 2010
×